Na regen komt zonneschijn
Door: HerjanInUruguay
Blijf op de hoogte en volg Herjan
29 Oktober 2011 | Uruguay, Montevideo
Ja, dat is logisch om zomaar even iemand te quoten.
Ik was erg druk dus vandaar dat het gigantisch lang duurt voordat ik weer een blog kon schrijven. Maar goed eerst de regen... Heb hier niet de beste periode uit mn leven achter de rug, vlak voor of nadat ik mn eerste blog heb geschreven ben ik beroofd voor de eerste keer. Portomonee weg, bankpas etc Gelukkig niet mn credit card, vlak daarna is mn laptop gecrashed, daarna gigantische fout van mn bank omdat ze een nieuwe credit card hebben gestuurd ipv een bankpas, conclusie creditcard geblokkeerd. Wil mn ouders hartelijk danken voor de geld transfers en ook de anderen van wie ik wat kon lenen. Vervolgens jas gestolen in een club, waar ik 3 uur voor moest wachten aangezien ik mn nummertje weer eens kwijt was. Afgelopen week voor de tweede keer beroofd dus dat schiet lekker op, dit keer mn telefoon. Is verzekerings werk gelukkig en ik heb al men contacten nog. Heb dus wel een ander nummer nu:00598 98824699 voor de geintereseerden. Maar goed soms zit het tegen soms zit het mee.
Doordat ik geen computer thuis heb ben ik veel op mn stage bezig met mn werk maar ook met het schrijven van een PhD project. Ben druk in overleg met Johan Garssen mn supervisor van de Uni, Gianfranco Grompone ( hoog persoon bij Pasteur Parijs) en Luis Barbeito (scientific director van het Pasteur Montevideo) Gelukkig zijn ze alle 3 heel enthousiast over de samenwerking die we willen gaan op zetten tussen de UU, Danone en Pasteur Montevideo en mijn project speelt daarin een centrale rol. Op dit moment is Johan samen met Gert Folkerts al bezig eerste geldstroom te regelen via de UU. Verder lijkt het erop dat Danone geinteresseerd zal zijn in mn project. Dus ik hoop op een goed nieuws bericht de komende maanden. Verder dus nu veel op kantoor artikelen aan het lezen en schrijven etc. Ben van plan om in September 2012 hier te gaan beginnen met mn PhD en waarschijnlijk vertrek ik al veel eerder hier naar toe om een hoop dingen te regelen en voor vakantie.
Goed in mn vrije tijd (hoofdzakelijk in het weekend) ga ik veel uit. Er zijn hier veel feesten van internationale huizen en dat is heel relaxt om mensen te leren kennen. Maar heb ook veel contact met locals van hier. Die contacten zijn minstens zo belangrijk omdat ik hier dus veel langer wil gaan blijven. Btw er is hier een afterparty club genaamd Kalu, ik vind het geniaal. Je gaat daar naar toe om 7 uur smorgens en je kunt gewoon doorfeesten tot 1 uur smiddags. Tis overigens wel een beetje vreemd wanneer je weer naar huis toe gaat en iedereen is koffie aan het drinken en dat soort gein. Verder ga ik veel naar Penarol toe om voetbal te kijken, sfeer is echt fantastisch ook al sta je tussen het schorem van MVD. Heb al een vlag en ben van plan om ook socio te worden om kaarten te scoren voor de Clasico tegen Nacional. Hoop dat het gaat lukken want dat wordt gekkenhuis.
Verder nog wat kleine tripjes gemaakt. Intern Congres van Pasteur in Neuvo Helvecia was heel cool omdat je dan eindelijk eens ziet wat anderen doen en er komen veel nieuwe ideen bij me op die ik zelf of anderen zouden kunnen toepassen in hun werk. Op dit moment heb ik veel contact met het hoofd van de cell and membrames interaction groep, of iets dergelijks, omdat ik voor hem een assay heb bedacht die ze waarschijnlijk gaan gebruiken in de toekomst. En ook mn eigen project heb ik geschreven tijdens het congres. Ander tripje was naar een heuvel waar het fort van Generaal Artigas staat, hij was de persoon die Uruguay heeft gesticht 200 jaar geleden ( wat tijdje terug is gevierd maar ik was op congres :-S) maar je hebt daar supermooi uitzicht en fort zelf is ook interessant. Ik had een hoop fotos gemaakt maar helaas stonden die in mn telefoon.... maar ben van plan om nog eens te gaan, misschien wanneer mn ouders hier zijn.
Verder probeer ik veel spaans te praten en krijg veel complimenten omdat ik zo snel leer, ik kan bijna alles volgen al gaat het wel snel ( vooral wanneer Uruguayanen alcohol drinken en met elkaar praten) maar goed kan me nu prima redden in Spaans. Schrijven is lastig, maar gelukkig zit er een T9 functie op de oude telefoon die ik heb.
Verdere plannen zijn op dit moment als volgt: in November naar Buenos Aires (BA) naar Creamfields festival (dance, techno), Clasico. Dan eind December kerst natuurlijk en vlak daarna komen mn ouders over voor korte vakantie, tot en met oud en nieuw in MVD en dan nog aantal dagen naar BA en dan weer aan het werk, 21 januari wil ik naar Creamfields in Brazilie maar is vrij prijzig (vliegticket, ticket, hotel etc.) dan stage afronden weet nog niet precies of ik ook werkelijk terug in NL ben op 17 maart aangezien het hele project hier ook afgerond gaat worden ergens in die periode. Dan waarschijnlijk voor een maand naar Rio de Janeire om wat nieuwe technieken te leren voor men PhD idee en vakantie, dan terug naar NL. Daarna heb ik nog veel meer plannen maar moet gaan kijken hoe dat uit gaat pakken.
Maar goed de zon schijnt dus weer gelukkig een beetje, hoop dat mn bankpas maandag arriveerd hier zodat ik weer eens naar een ATM kan om geld op te nemen. Want dat is toch alweer bijna een maand terug. Ik ga proberen om jullie wat vaker op de hoogte te houden via mn blog maar kan niets garanderen. Verder ben ik vrij veel op facebook dus ben bijna altijd bereikbaar. Nieuwe fotos volgen hopelijk snel!!!! Iedereen veel succes met wat jullie aan het doen zijn en prettig weekend.
Mvg vanuit Montevideo
Herjan
Mvg vanuit Montevideo
Herjan
29 Oktober 2011 - 14:33
Ton:
Lekker bezig jongen! hopelijk komen die passen zonder veel gedoe je kant snel op en kan je lekker je ding weer doen!! Mooie tijden en ook nog nuttige dingen ;) mooi werk. -
31 Oktober 2011 - 07:41
Raween:
Wow, klinkt ambitieus! Echt stoer dat je daar mss je PhD kan doen. Succes met alles!